Jag har blivit dykare...


Precis som en björn som går i idé på höstkanten för att vakna ur sin vintersömn lagom till att solen återvänder och ger naturen nytt liv kan man sammanfatta inledningen på mitt 2010.
Jag dök ner i Freuds, Kellys, Bowlbys, Eriksons och Piagets strax innan jul, jag hann precis nå vattenytan för att hämta andan innan det blev ett nytt dyk - ett djupare sådant.
Det har varit tufft och krävande, men samtidigt lite av ett äventyr som har gett mig tillträde till en ny värld. En fantastisk känsla. För ett par veckor sedan råkade jag emellertid ut för en riktig kallsup. Jag fick erfara hur min magsäck likt en svamp kramades på minsta lilla partikel. Det var fruktansvärt och tog väldigt mycket av de krafter som jag frenetiskt lyckats bygga upp. Men varför klaga, jag lever och har världens finaste familj och en katt som kastar guldskimmer över tillvaron. Vad mer kan man begära?! Nu är det dags att ta nya tag, men först ska jag ta några lugna, behagliga simtag och likt en säl bli ett med vattnets rörelser. Därefter ska jag ta ett djupt andetag, fylla mina lungor med syre, för att sedan dyka ner och fortsätta mitt livslånga samlande på intryck, erfarenheter och upplevelser.